Екологічна акція "Чисті Карпати" (18.09.2010)

  Напевне в кожного свідомого туриста, який любить і шанує свої гори, терпне серце, коли спостерігаєш сумну картину - залишки цивілізації, уособленої в туристах-невгіласах, гори сміття в рідних горах. Сміття накопичується роками, основні туристичні стоянки перетворюються в сміттєзвалище та туалет. Люди забули, а може і не знали про стару приказку:"Чисто не там де прибирають, чисто там де не смітять" Тішить одне, завдяки небайдужим людям, та орагнізаціям - свідомість туристів змінюється, доказом є те, що навіть виконуючи банальну і просту роботу, а саме прибиранням сміття в горах, вони отримують подвійну насолоду, перебувають в горах і роблять гори чистішими. Так склалося, що 18 вересня, відшукалися 7 відчайдухів, які не злякалися дощової погоди і вирушили до підніжжя гори Хом'як, а саме на полонину Бараня. За попередніми спостереженнями, тут, в найбільш популярному та доступному для туристів місці - є об'ємнй фронт робіт. 




 І таки дійсно, як тільки наша когорта волонтерів дісталася полонини, ми одразу приступили до роботи. Сміття було вдосталь. Навіть не зважаючи на численну кількість інформаційних табличок, людям все одно простіше викинути пляшку тут, ніж нести її вниз.

 Бридке та смердюче сміття в руках - не стали на заваді, щоб посміхатися, жартувати і плідно працювати.

Дощ лив цілий день, та незважаючи на погані погодні умови, наші наплечники швикдо наповнювалися сміттям. Всі працювали злагоджено та з неймовірним запалом.

Так і хотілося в той момент спитати кожного відвідувача "А ти викидав тут сміття?"

За добрих пару годин роботи - помітний результат! 


Єдине не давала спокою ось ця величезна купа з сміттям, яку таки довелося залишити до кращих часів. (І як виявиться наступного року вона теж буде ліквідована)

Навантаживши по наплечникові сміття, ми доправили його в Женець, де воно знайшло своє правильне місцепризначення.


Хочу подякувати всім, хто взяв тоді участь!

Детальніше про акцію читайте тут:


Коментарі

Популярні публікації