Екологічна акція в урочищі Протяте Каміння (04.10.2012р.)

 Як відомо, у нашій державі проводиться чимало різних заходів, спрямованих на покращення екологічної ситуації в цілому, але ініціатива у таких справах найперше належить тим, хто небайдуже ставиться до природи, дбає про її чистоту. Долучилися до цієї хорошої роботи і стали учасниками акції «За чисті Карпати» і студенти факультету торговельного підприємництва та міжнародної економіки Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, які 4 жовтня 2012 року разом із заступником декана Ю.М.Пацаранюк вирішили прибрати одне із найулюбленіших місць для відпочинку в Чернівецькій області, а саме урочище Протяті каміння, що розташоване поблизу перевалу Німчич.


природа Карпат милувала око кожного, повітря було напоєне пахощами ще не пожовклої трави і вже свіжоопалого листя…Проте такі казкові краєвиди істотно псували купи сміття, яке некультурні туристи залишали після свого відпочинку: склянки, пластикові пляшки, різнобарвний поліетилен та інші «винаходи цивілізації» геть не прикрашали узгір’я.

Студенти з азартом взялися до прибирання, і за декілька годин їхньої активної та кропіткої праці місцевість стала зовсім не схожою на ту, яку молодь побачила одразу. Хоча визбирати все сміття виявилося завданням нереальним (адже всю територію охопити було годі), близько 20-ти мішків було наповнено тими ж таки «ознаками людського відпочинку».
 Усі, хоч і були втомлені важкою роботою, поверталися додому веселі та щасливі, адже кожен з них зробив внесок у покращення екологічної ситуації. А після побаченого результату і слів вдячності з уст лісничого, який супроводив групу, студенти упевнилися в тому, що і надалі будуть брати активну участь у подібних акціях, адже рідну землю треба берегти і для нас, і для друзів наших менших, як приміром, для симпатичної саламандри – ящірочки з Червоної книги України, яка забігла подякувати за прибрану територію.


Матеріали надано заступником декана Ю.М.Пацаранюк

Коментарі

Популярні публікації