Абриколь

Кожен джентельмен повинен вміти грати в більярд,
але той, хто грає в більярд - вже не джентельмен..
Томас Джеферсон ©

 Розташування цих куль на зеленому полотні мапи, змушує гравця добре підготуватися. Звісно що жертвувати точністю заради сили тут не припустимо. Через складність позиції, приходиться використовувати спайдер та грати із дуже незручного становища. Запаморочлива комбінація, з численною кількістю ходів, це наче ходіння по льоді босоніж, яке вимагає максимальної концентрації. Строгі судді, слідкують  за кожним рухом, а суперник вирішує цього разу грати у фейр-плей.  На шальки терезів покладено вже давно бажаний приз, який через численні перешкоди так і не було здобуто. Перед вирішальним моментом,  в залі запанувала така тиша, що було відчутно, яка пролітають сніжинки над столом. Група вболівальників, затамувала подих, щоб побачити, як білі кулі, виконуючи складну абриколь, приносять довгоочікувану перемогу.

Залишки РЛС "Памір" на г.Томнатик
 Цього разу я їду в гори, не заради гір. Тобто вони безперечно будуть поряд. Але цього разу вони не головне. Звучить, доволі дивно але є рідкісні випадки в Карпатах, коли метою екскурсії є відвідини рукотворних об'єктів. Саме таким мілітарним оазисом є залишки радянської радіо локаційної станції з назвою "Памір". Я не буду вдаватися в історичну довідку та не описуватиму, як за глибоко захована ця терра інкогніта. Хоча віддаленість цього туристичного об'єкту, значно зменшує потік піших туристів, натомість приваблює моторизованих, зручний підїзд до споруд станції, перетворює влітку ці місця на проїздний двір.
 Взимку все значно по іншому. Державний кордон охороняють не лише військові, сама природа дбає, щоб подолання перевалу Семенчук з його сніговими заметами, був доступний лише для людських ніг.

Водоспад Гук Шепітський
 Ще далеко до перевалу в селі Шепіт, окрім зацікавлених жителів, прикордонників, Вас зустрічає водоспад Гук Шепітський. Цієї зими повноводні практично всі річки, тому водоспад, досить жвавий..єдине що сміття повно, хоч і сміттєві контейнери на диво присутні. Оглядаючи кам'яні плити, які зкували водоспад в свої обійми впізнається відголос Мармарошу і недалеких Чивчин, можливо саме тут в породі заховане золото Заходу :) 
 Звісно для Довбуша, це вже були закордонні місця, тому легендами ці місця обплутані слабше ніж колючим дротом. 

Полонина під Томнатиком
 Знищений ліс, голі гострі пагорби, вражають людською ненажерливістю. Абсолютна байдужість про своє майбутнє, бере верх тут над всім. І тільки природа, яка потім розливаючи брудну воду на голови лісогубів, покаже, хто в горах хазяїн. Вдаряючи ніби києм, прямісінько в голову, кожному, хто нищитиме її.

Праворуч вирубка попри дорогу на перевал Семенчук
  Ви не повірите, коли ми вперше побачили "Памір" кількість асоціацій наближалась до безкінечності, на що задалеку схожі ці споруди. Динозавр пішов, залишив яйця,скоро повернеться :) НЛО, не сіло не впало по небу пливло - одні із найпопулярніших..
І дійсно направду все дуже грандіозно. Радянський Союз любив все робити з розмахом, в тому числі і "валитися" теж. 

На сторожовій вежі порожньо.
 Найбільша принада купола що на фото ліворуч - його акустика. У Вас є музичні здібності? Вам не наступив слон на вухо і Ви відмінно співаєте? Спробуйте зробити це тут, цей музичний інструмент, підсилювач підійде як і для вечірньої казки так і для інструменталу чи народних співанок.

Купала, купала, мене мама купала :)
 Байдуже навіть те, що погода навколо прагне сховати від нас купола. Сюди можна їхати навіть при поганій погоді, можливо тоді ці місця, виглядатимуть ще містичніше, а теплий гуцульський будиночок - ще теплішим.

В публікації використано фото мого товариша Тараса Михайловича
Ми жартували коли поверталися додому, коли наступного разу поїдемо на "Памір", років через 40..як дасть Бог дочекати..Чому? Поїдете - зрозумієте!

Подорожуйте молодими :)


Абриколь - більярдний термін, це удар , при якому биток (куля, яку вдаряють києм ) спочатку вдаряється об один або кілька бортів і лише потім - в прицільну кулю.

Коментарі

  1. Були там осінню, але для нас то був яко Марс з марсіанським поселенням АРЕС-3 Марка Вотні)) а в куполах файно гралося на дримбі і рок концерт))

    ВідповістиВидалити
  2. ))) Ага і космічна станція теж! Акустика там файна)

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації