Заховано Кукулом

The biggest present comes in the smallest box
© Gossip Girl


 Ми дуже часто проходимо повз і не звертаємо уваги на речі, які заслуговують нашої уваги. Часто переслідуючи лише одну ціль, все інше стає другорядним. Ми забуваємо, що іноді подарунки, бувають вдало заховані і головний ефект відбувається тоді, коли знахідку знайдено. 
 Гляньте уважно на цю світлину. Турист дивиться на образ солдата праворуч.   Зроблена вона неподалік улюблених кукульських полонин. Якщо Ви бачите це вперше - Ви там неодмінно побуваєте :)

В руїнах..


 За популярністю хребет Фореські полонини або по народному Кукул (в честь найвищої гори) може сміло позмагатися з Чорногорою або Горганами. Його переваги численні, це і хатинки на зиму, гарні краєвиди, зручна логістика. Мабуть 99% з опитуваних туристів були там  і знають все про ці місця. 
 Ділянка по старому кордону від г.Кукул і до г. Велика Козьмеська за останні роки набула чи не аби якої популярності із за своєї непрохідності. Близько шести кілометрів завалів, непролазні стежки, справжня адреналінова доза. Фізично складний відрізок перетворився в хай-вей для справжніх поціновувачів.  


Вхід


 Навіть найвища точка - гора Кукул, маловідвідувана вершина. Гадаю серед нас знайдуться ті, хто був десятки разів на хребті, а на вершині не був. Ще менше піднімалися через Лампарівку, і спускалися через Борсучину. А хто ночував в руїнах під землею? 


Взимку тут сухо 


 Можливо це не найкраще місце для фотосесій та відпочинку, та стовідсотково, цей гірський артефакт не може бути забутий. Капітальність конструкції вражає, розуміння того, який ресурс тут був задіяний, вкотре переконує, що людська сила дуже велика.




Кладка
 Запаліть багато свічок. Покладіть по одній у кожне вікно та кімнаті. Наповніть моторошні кімнати світлом. Нехай з кожного кутка, хоча б на час горіння свічки, зникне морок, який поглинає історію. 


Фото А.Васін©

Коментарі

  1. Які стильні фото!
    На Кукулі ми теж були (ось тут ділилися враженнями на своєму блозі: https://mandrivnik.wordpress.com/2010/02/25/%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D1%96%D0%B4%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%96%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D0%B4-5/), щоправда не очікували зустріти завали, тому для нас це була чи не найбільш екстремальна пригода за весь похід. Як будемо знову, то вже пошукаємо те, про що ви тут розповіли. Дякую! :-)

    ВідповістиВидалити
  2. Неодмінно шукайте руїни притулку, а також геокешингові схованки! Дякую за відгук!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації