Туристичний алкоголізм


                                                                                                Пиши пяним, редагуй тверезим
                                                                                                                      © Ернест Хемінгуей
Якщо Ви вважаєте що з фото все гаразд, починайте писати..як Хемінгуей

 В момент написання статті стовідсотково, по спраглій горлянці, якогось втомленого туриста - ллється алкоголь. Цю делікатну, я б навіть написав пікантну тему, виставити на загал я збирався давно. Актуальність її не менша ніж  тема спорядження чи екоакцій - просто нема тут чим сі хвалити, тому п'яна тема захована в дно і не випливає.
 Сучасний турист, який нафарширований дорогим спорядженням має при собі елітне спиртне, бідний волоцюга несе в броцаку самогонку або спирт, щоб в кінцевому результаті отримати одинаковий ефект. Добре коли є міра, але коли її нема то можна взяти бібліотеку Вернадського і заповнити її історіями, з позначкою "під мухою". "Горівочькьо соковита п'ю кє єк сметану, рано лєжу на лавицу з пид лавиці устану" Кажуть, що грінпіс не врятував стільки тварин у порівнянні з алкоголем. Про туриста можна сказати подібне, безмежна кількість заходів сходів сонця була пропущена, через стан легкої невагомості.  Вечірні посиденьки біля ватри, які  мали б бути при чаї , відбуваються у товаристві Яна Бехера, Івана тобто Джона Уокера і їх приятелів.    Нерідко нестача пального змушує йти в село і шукати собі додаткових пригод на своє гузно. Мало не забув. Це все добре, якщо ви вдало пережили поїздку потягом. Українська залізниця потребує телепорту, який забезпечується вином пивом, шашликами, гітарами і свєтскою бєсєдою, ну все прямо як з п'єси Митця про Кацапів.  Так то, якщо ви витримали потяг і дісталися місця призначення, обов'язково в перший вечір вип'ється  все. І буде мало. На ранок розкидані тіла впавших в боротьбі з зеленим змієм будуть застелювати полонини. Маленька пташка, з чудернацьким пірячком на хвостику буде довбати дзьобом по засохлому пармезану, який тимчасово побував у шлунку і став все одно вінігретом, а надокучливі коні та корови будуть злизувати рештки туристичного банкету.  Зрештою хтось мусить прокинутись першим, вмочити свою дурну голову в струмок, як лось з реклами і доповісти всім, що кльово було вчора, а сьогодні стан здоров'я - аналогічне лайну,  яким почастували наметове містечко зранку, вищезгадані травоїди карпатських полонин. 
 Серед безлічі звуків, якими наповнені гори не можливо пропустити звук, коли відкривається пиво. Тому навіть якщо, ти хитрий і сховався щоб вдудлити флєшку пива, дис пид хихлатоу смерекоу, тебе знайдуть ті, в кого в горлі деренчить і  труби горять і взагалі, ти висушений як пісок Сахари і годен випити пів струмка :)
  І чому ти не дивуєшся, що даківська дуга від твого мармотівського намету зав'язана у вісімку, а на одному з кінців телепається шмат сосиски, яку недосмажили вчора на вогні? До речі смажить далі її твій товариш, який вчора при дивних обставинах зламав собі пальця. Але його не болить, бо він прийняв анестезію з "горла". Він напевне не знав, що застерегти його перед похміллям може тільки смерть.
 Все це не було б таким смішним, якби не реальність. А вона така, що люди потребують додаткового каталізатору, щоб сприймати краще єство природи. Насправді, це чистої води блеф. Травматизм, а іноді помилки які були прийняті під кайфом, дуже дорого коштують. Біда, що слов'яни віддавна споживають спиртне. Поступово споживання спиртного влилося в туризм, зробивши з нього алкотуризм. Звідси і стиль - прийти за день скільки можеш і там знищити все, в тому числі і довкілля. Той, хто бачив гірське сміття - знає, що пляшок з під алкоголю більше половини. До чого котиться єднання з природою? До звиклої побутової п'янки на високогір'ї, після якої треба вижити, а не жити в гармонії з горами. 

                                                                          Здається написав все, що хотів. Завтра редагуватиму :)

Коментарі

Популярні публікації