Танго з незнайомкою


"No mistakes in the Tango, not like life. Simple, that's what makes the Tango so great. You make a mistake, get all tangled up, just Tango on."

Frank Slade - Scent of a woman


 Туфлі начищені до неймовірного блиску, костюм відпрасований так, що муха на ньому не всидить, метелик добре прикріплений? Волосся старанно зачесано, запашні парфуми додають гостроти відчуттів. Руки трясуться, а в колінах якась незрозуміла втома. Старий, ти чого нервуєш..? Ти ж робив це сотні разів, кожен твій рух відточений, кожен твій крок - виважений та  легкий, кожен твій подих - затамований. Єдине, що від тебе треба - віддайся повністю.. Це ж лише танго..Чи це не лише танго? Ні старий, це вир емоцій, які вибухають в тобі, несуть тебе з шаленою швидкістю і вмить зупиняються, це інший світ в якому нема правил та помилок, ти сам в цьому світі будуєш і руйнуєш доки грає музика. Та годі балачок! Ти чуєш як ніжно натискають пальці клавіші роялю, як поважно грає контрабас і як акордеон наповнює повітря звуком, від якого лоскоче в грудях.. Голки на троянді боляче впиваються тобі в пальці, ти чуєш як рухаються коліщатка в годиннику і це тебе підлаштовує на правильний ритм, цей танець ти не забудеш і не викладеш на youtube. 
 Терпець вривається, твої очі втомились виглядати таємничу незнайомку, з якою ти танцюватимеш..танго..


- Як тебе звати красуне?
- Боржава.. 
- Яке дивне ім'я..  Боржава, ми танцюватимемо танго, дозволь я візьму тебе за руку.
- Не треба зайвих рухів та думок, не треба слів, насолоджуйся!


 Ніжно торкаєшся її стану, тримаєш її за руку, її тонкі прохолодні після дощу пальці, її волосся, розфарбоване білосніжними хмарами, її мила посмішка..Перший крок спочатку повільний, ти ще невпевнений, бо танго - як джаз, божевільна імпровізація, ти не знаєш куди поведе тебе незнайомка.. Кожен наступний крок робить тебе ближче до неї, ти пригортаєшся до неї, відчуваєш її подих..Різко злітаєш вверх і раптово ти серед хмар! Її волосся так ретельно зібране, розв'язалось з тисячі вузликів дрібним дощиком..Та тобі все одно спекотно..


Коли серед хмар пробивається сонце, твоя рука вже міцно тримає її за руку, її оголена ніжка, обвиває тебе наче гірська річка, обплутує скелі. Букет зі скорзонер та айстр, прикрашають її сукню, букові листки  в її банті переливаються соковитим зеленим кольором..
Ти кружляєш в шаленому ритмі, під ногами гобелен, з чорнично-брусничними візерунками, на який хочеться впасти від шаленого танго, який напуває тебе такою потрібною тобі енергією.


 Різким рухом вона сховала свій погляд.. Ти вже вкотре намагаєшся його впіймати, її очі заховані ген за небокрай.. Безмежно голубі, в них хочеться втопитися, кришталево чисті..ЇЇ погляд, спрямований на твої губи, її подих вже зовсім не спокійний..Танго не збиває серцевий ритм , просто воно нагадує тобі, старий, що воно вміє битися швидше..І поки воно так вміє - ти вмієш танцювати танго..


Сто тисяч кроків з Боржавою, сто тисяч рухів,  здається цей танець не закінчиться ніколи. Навіть коли ти стоїш на краєчку самотньої скелі ти і далі танцюєш.. Підхоплений невидимим вихором, тебе підносить на Великий верх, звідки видно, як народжується  гірська пристрасть,  видно як безліч пар танцюють палке гірське танго..






















За фото дякую Кремезному

Коментарі

Популярні публікації