Випробовування приготоване долею

вирване з нашого діалогу "Долю, як колір очей - змінити неможливо.."
але ж для пензля Творця немає нічого неможливого...

 Такі новини вибивають з нормального життєвого ритму. Одне слово, ніби аперкот посилає тебе в глибокий нокдаун, тобі ніби є що сказати та водночас не вистачає слів. Здається слова, які ти чуєш від всіх, будуть банальні і вже давно набридли тобі. Тому що в них ти бачиш лише співчуття, а не бажану тобі підтримку. Я раптом зрозумів, з чим це можна порівняти. Це коли на твоїх очах отримує поранення твій товариш і тільки від рук його товаришів буде залежати, чи буде він знову бігати, радіти і просто жити. Від тих зусиль, які прикладуть  рідні, волонтери, лікарі, щоб зберегти тебе буде залежати все.
Ти звісно знаєш, що це не так, цього виявляється мало. Над нами є ще вищі сили, які розфарбовують колір наших очей і тільки в руках цих сил, є можливість цей колір змінювати. Життя - складний набір випробовувань, де ніхто не скаже, що буде просто, все буде до болю складно, та іноді  доля готує настільки важкі випробовування, в яких ти бачиш на шальках терез - найдорожче. В наших руках  дуже невеликі можливості, але в наших серцях безмежно багато місця, щоб не відвернутись від тебе, а підтримати, молитися за тебе, вірити, що у цій надскладній боротьбі ти будеш переможцем. Тримайся, ми з тобою..

Що ти бачиш тут? - Правильно, молоде і здорове дерево..

 Немає змісту вдаватися в історичні довідки Манявського скита, коли ти відвідуєш це місце, геть не за бажанням відбути екскурсію, а отримати духовний заряд, зміцнитися, перебувати в атмосфері святого місця, де кожен ковток гірського повітря пронизаний хорошою позитивною енергією, яка зцілює, надає людям незламної віри.
 Навіть невелика колотнеча паломників та туристів, які наповнюють цю карпатську святиню в недільний день не можуть зіпсувати настрій, ти налаштований отримати те, що не опишеш словами.

         

Навіть пошепки не хочеться розмовляти, що не порушувати ту тишу, якою наповнене це місце. Відчуваєш, що це неймовірне поєднання улюблених гірських ландшафтів та чогось вищого, святого для тебе. Негаразди і турботи заспокоюються в тобі, забуваються старі образи та злість, мир та спокій вливаються через  серце прямісінько в душу. Твої бажання будуть обов'язково почуті, тобі в руки буде дано все, щоб самому їх здійснити. Все інше відбудеться непомітно.







Блаженний Камінь. Що тут коїлось сотні років тому назад? Скільки сліз впало на землю тут, скільки молитов було сказано біля нього?  Вода, яка за сотні років змогла пробити піщану скелю, зцілила багато людей. Саме місце має потужну енергетику, чисту і дуже потрібну простим людям. Тільки ти зайдеш між двох брил, одразу тіло проймає кам'яна прохолода,  запалені свічі освітлюють ікони, настає мить коли тобі хочеться залишитись на самоті.



Випробовування долі, потребують колосальних зусиль і в той час, коли ми готові скласти зброю і здатися, ми згадуємо про неймовірні повороти в житті, які не описуються ніякими правилами.  Неможливе стає можливим, чорно-біле стає кольоровим, ти вважаєш, що ти не причетний до речей, які відбуваються з тобою, але ти той, кому дали шматок глини, з якого зроблене твоє тіло і лише тобі самому ліпити з нього щастя. 

Коментарі

Популярні публікації