Енергетична Гребля

 Наш світ занурений в величезний океан енергії, ми летимо в нескінченному просторі з незбагненною швидкістю. Все навколо обертається, рухається - все енергія. Перед нами грандіозне завдання - знайти способи видобутку цієї енергії. Тоді, отримуючи її з цього невичерпного джерела, людство буде просуватися вперед гігантськими кроками.
Нікола Тесла ©


 Саме в той момент, коли ти піднімаєшся останньою сходинкою на новий життєвий рівень - тобі відкривається твоє енергетичне плесо. Воно загачене потужною греблею, яка чимало років акумулювала життєві сили. В цьому об'ємі зібрано все, що ти зміг.  Десь дуже глибоко заховане місце, звідки твоє енергосховище отримує постійне живлення - саме там закладені найважливіші константи. Всі попередні роки твого життя проведені в любові та мирі зміцнювали їх. До останнього подиху, та навіть і після нього - ти житимеш в колі, яке для тебе збудували твої батьки, згодом ти і сам почав здобувати нове, а на сам кінець коли ти захочеш відпочити, твої діти, онуки - допоможуть тобі. Їхні радісні обличчя, бажання просто побути з тобою - надихають боротися за кожну енергетичну дещицю життя.
 Енергія скрізь, навіть коли буде падати дощ - ти все одно її отримаєш. Безліч джерел будуть в різні способи наповнювати тебе. Горіння ватри чи хрупання снігу в лісі, безперечно додають життєвих сил. 
 Рано чи пізно приходить момент, коли енергетичний простір заповнений -  і як цю енергію витратити, ти ще не визначився. Треба діяти на випередження. Не гаяти ні секунди.
 Саме на процес визначення згодом ти витратиш її всю і перед греблею енергії залишиться сухе дно. Його наповнення -  важкий шлях, який далеко не кожному дається під силу. Ось тут треба попорпатись в океані знань і віднайти, осмислити правильний вибір не втративши відповідний момент.  Час і енергія максимально тісно пов'язані у нашому житті. Оперуючи лише одним фактором - ми ризикуємо зійти на сходинку назад.
 Головним навиком в житті стане вміння пошуку раціонального використання накопиченої енергії. Саме цей вибір встановлюватиме рівновагу між споживанням та наповненням. Хтось протягом життя рівномірно і плавно віддає і отримує рівно стільки, скільки йому потрібно. Інший йде ва-банк - коли вся енергія піде на якусь конкретну ціль. Виграти чи програти в цьому випадку не так важливо, процес використання цілого запасу видовищний, іноді саме за цим женуться ті, хто хоче зірвати джек-пот. Залишаються лише на тому самому місці ті, хто витрачають її на невизначеність. 
Ми завжди йдемо. Кожен наш крок, це зусилля, яке іноді важко зробити. Коли ти хочеш важко копаючи,  віднайти приховану артерію сил, ти здатен покинути рідний будинок, чекати наступної зустрічі з близькими. Насправді це дуже важко. Та енергія, яка витрачається в такий спосіб, приносить результат. Ціна цього результату - наступна сходинка вверх/вниз, з якої буде видно скільки енергії залишилось і чи витрачена вона правильно.
 Час від часу необхідно йти гребенем греблі. Саме споглядаючи на енергетичні згустки в яких живуть почуття, досвід, знання, ясні думки, ти твердо знатимеш, чи шлях який ти обрав - вірний.. 


Вид на присілок Підліснів з вершини гори Гребля
 Нова, тобою неходжена стежина. Сьогодні ти бачиш нове, відчуваєш, що зовсім поруч зовсім звиклих для тебе місць, живуть поцілені блискавкою смереки, каміння обростають мохом, а гірський шлях рідко бачить мандрівника. 
 Без сумніву такі подорожі Карпатами, приносять величезну кількість емоцій, які пізніше перетворюючись в спогади, дають сил йти далі. Кам'яна гребля, що розділила води гірських річок - гора Гребля, маловідвідуване місце Східних Горган, рідко бачить гостей. Та якщо гість трапиться, то він буде задоволений повністю.

Вид з цекотів гори Гребля на гору Хом'як

 Будемо відвертими - Гребля не місце, де на вас чекатимуть грандіозні скелі чи неперевершені краєвиди.  Вона не може суперничати з сусіднім вершинам та зрештою, вона бере зовсім іншим. Коли натрапляєш на дикі місця за декілька кілометрів від виру туристичного життя на полонинах, енергія цих місць наповнює тебе.


Громове дерево

По гребені Греблі
  Вже втекло немало води у підніжжі гори. Кам'яній греблі не під силу зупинити нестримний рух води, яка несе в собі саме життя. Пробиваючись крізь скелі, утворюючи нові шляхи, долаючи численні перешкоди, вода дає нам приклад. Її нерукотворність кожного разу повинна натякати нам, що саме природа найпотужніше джерело енергії, а вміння нею скористатися залежатиме тільки від нас самих..

Ліворуч гори Хом'як - гора Гребля. 

Коментарі

Популярні публікації