Екологічна акція на озері Несамовите

  Кожен з нас частина велетенської екосистеми, кожен з нас сам в праві вирішувати, яким чином жити з нею, чи будувати чи відновлювати її. Чи  краще жити життям користувача, нищити і не задумуватись, над тим, що через десятки років, наші діти, не зможуть серед тон пластку побачити як зеленіє трава, якою синьою від чистоти може бути гірська річка.
 Шлях очищення навколишнього світу, починається з очищення власної душі та розуму. Він починається з кожного з нас. Перш за все шукаючи правильні механізми, зміни закоренілої користувацької системи суспільства, маючи в руках мізерний інструмент, яким не змінити за одну акцію, погляди, екологічний стан не лише гір, треба вірити в себе. Навіть якщо, цей шлях довгий, здається кожному з нас нескінченним і важким, друзі, не складаймо руки.

6-7 вересня в рамках екологічної діяльності громадська організація туристичне товариство Карпатські стежки провели масштабну екологічну акцію на озері Несамовите. Понад сімдесят людей з різних куточків України, громадяни Білорусії, Франції, зібрали понад 30 мішків пластику, знесли його до контейнерів на туристичну базу Заросляк. Метал та скло було перезахоронено. Зараз територія озера виглядає охайною та чистою. Жевріє надія, що таким банальним але дієвим способом, свідомість змінюватиметься. Приємним були факти, що туристи які подорожували Чорногорою, зносили своє сміття з собою, цікавилися, дякували нам за зроблену роботу, а ще запевняли, що люблять рідні Карпати і не смітять там. В це хочеться вірити.

Хочу подякувати всім моїм друзям, знайомим, всім хто долучився до акції.  
Заручившись Вашою підтримкою, я переконаний ми досягнемо результату.


Коментарі

  1. Молодці.Це теж патріотизм.

    ВідповістиВидалити
  2. Із задоволенням.До цього часу я з однодумцями теж проводили акції по розсаджуванню едельвейсів і родіоли рожевої(золотий корінь,карпатський жень-шень) по Карпатам.Саме вивчаючи природу Карпат ми зрозуміли,наскільки вона понищена.Ніхто з туристів і любителів Карпат над тим ніколи не задумувався.Всім цікаві тільки краєвиди. Ми стараємось спасати наші гори від самих себе,але нам здається,що чим дальше тим гірше,бо свідомість наших громадян зовсім не європейська.

    ВідповістиВидалити
  3. Ми будемо повідомляти про акції на сайті товариства www.stezhky.org.ua

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації