Карпатський геокешинг

Геокешинг (geocaching від грец. γεο- — Земля та англ. cache — схов) - туристична гра із застосуванням GPS, яка полягає у знаходженні схову, створених іншими учасниками гри.
У неї можна грати сім'єю, гуртом або поодинці. Основна ідея полягає в тому, що одні гравці готують схованки, за допомогою GPS визначають його географічні координати та повідомляють про них в Інтернеті. Інші гравці використовують ці координати і свої GPS-приймачі для пошуку схову.
В деяких варіантах гри схов рекомендується створювати тільки в місцях, які представляють природний, історичний, культурний, географічний інтерес. Тому створення і пошук сховів перетворюються в активний пізнавальний процес. Гравці отримують безліч цікавих відомостей про визначні пам'ятки. Заохочуються схови, де ставиться оригінальна і важка (наприклад, багатокрокова) пошукова задача.
На перший погляд здається, що знайти схов з допомогою GPS-приймача просто. Однак точність, з якою GPS-приймач визначає позицію - від декількох метрів до декількох десятків метрів, це дозволяє тільки «окреслити» невеликий район місцезнаходження схову. Для точнішого пошуку контейнера слід користуватися підказками з опису схову.
(Матеріал з Вікіпедії)
За короткий час вдалося зробити декілька закладок по Карпатам. Кому цікаво приєднуйтесь! 
Дана публікація містить інформацію про закладки зроблені групою Carpathian Bechery® та мандрівником Репецьким В.  Наші схованки не публікуються на інший сайтах присвячених геокешингу. Ми не використовуєм gps координати та різноманітні описи. Так важче але цікавіше!
Слідкуйте за новими схованками! Створюйте нові та діліться інформацією! Вперед!




1. Схованка Криничка ДовбушаЗнаходиться за 2 метри від джерела вверх в мосі. Прикладена тарелподібним каменем з позначкою. В схованці змія, не налякайтесь smile

2.Схованка Дідо і Баба. На підйомі на гору Вухатий Камінь Закладка закладена камінням в розломі скали. Оновлено в 2020

3. Схованка 2038. Захована в нижній частині туру на горі Бребенескул (Оновлено 02.08.2020)


4. Схованка Говерлянський стіл. Схованка створена в котлі Говерли та Брескула. Внизу два помітні камені, схованка розташована на північній стороні, в розломі каменя. Закладена каменем (Оновлена 15.09.2019)

5. Схованка Молитва. (Чому така назва, зрозумієте коли віднайдете схованку) Золотий артефакт не забирати, проханння))
Схованка на головній вершині гори Стайки, з західної сторони в розломі. Над схованкою прямокутні каміння в чашоподібному камені.



6. Схованка Великий Котел. Розташована в місці де був вказівний стовп.
7. Схованка Вартовий озера Ворожеска.   Детальне розташування видно на фото.  (Закладка пропала, потрібно оновити)



8. Схованка Одинокий Гомул.  Закладка в першому турі на вершині гори Гомул.



9. Схованка на горі Петроса Мармарошського. Вершина невеличка знайдете :)


10. Схованка Пані Кострича.  Закладка в турі на вершині однойменної вершини.



11. Схованка на пол.Озірна.  Розташована одразу під стовпом, прикидана камінням та гілками. Розірваний військовий артефакт довершує композицію.





12. Схованка Грот Данцижа.  Закладка розтшована в печері під Данцижом одразу біля стежки.

13. Схованка на Кордоні.  Закладка зроблена в турі на горі Міка-Маре.


14. Схованка на хребті Чорний діл. на вершині розлому над печерою Едельвейс.

 47°46′24.02″N 24°57′51.81″E





Коментарі

Популярні публікації