Прогулянка на гору Маковицю (16.04.2011р.)

  Напевне той факт, що Карпати поряд - змушує в кожну погожу днину дививтися в бік гір, з нестримним бажанням телепорутватися туди. Та не завжди складається так, що можна спланувати тривалу та повноцінну поїздку в гори. Залишається використовувати чи не кожну хвилину одного дня, щоб побути на "висоті". Однією із таких поїздок була прогулянка на гору Маковиця, що біля міста Яремче. Я зі своїм товаришем-тезкою Романом, вдвох вирішили, не марнувати гарну погожу неділю, і ранковим потягом поїхали до присілка Ямна, звідки і розпочали нашу прогулянку на гору Маковицю.


  Звісно маршрут прогулянковий, раджу його Всім, хто приїхав на екскурсію в м.Яремче, ну не водоспадом і базарчиком з сувенірами єдиними обходитися? З присілку Ямна, а саме на повороті біля відпочинкового комплексу Рубель, рухаємося дорогою, яка веде до ретрансляційної вежі, нею ми і розпочали наш маршрут, вже через 30 хв були у підніжжі гори. Погода видалась чудова, Роман вмостився навіть з метою подрімати прямісінько на дорозі.

Відпочинок
Ще через десять хвилин підйому виходимо на хребтик з якого вже відкриваються краєвиди на засніжені шапки масиву Довбушанки,Ведмежика, та інших.

Вдалині масив Довбушанки
Праворуч на фото, м.Яремче, перлина Карпат, транзитна точка на мапі. Кожного разу коли проїжджав через Яремчу, завжди дивився в сторону Маковиці, і завжди загадував,а як же виглядає Яремча з її вершини. І що то за хрест на горі?
І ось я вже на її вершині. Споглядаю як, наче гусениця, сунеться в сторону м.Рахів, улюблений потяг, просто насолоджуюсь і відпочиваю..

Вершина г.Маковиця
Я не переймався тим, що для декого Маковиця це не гора, а так дитяча забавка, горбичок висотою 984м.. Для мене було важливо те, що я відпочивав душею, насолоджувався тишою, і отримував задоволеня, коли дістав з наплечника кілька шматків хліба з салом, вмостився як найзручніше і обідав, разом з Романом, спостерігаючи, як травневі Карпати прокидаються після зимової сплячки..

Поверталися ми вже в м.Яермче, хребтиком прямо до ретрансляційної вежі, неподалік якої є ось таке цікаве місце, походження якого мені ще досі невідоме.

На спуску з г.Маковиця
Минувши Скелі Довбуша, вийшли на участок дороги Татарів-Яремче, в районі водоспаду, пройшлися базарчиком, накупили сирних коників, ще деякий час спостерігали, як булькотить Прут, спіймали бусика і поїхали додому. Ось така, коротка, зате приємна прогулянка.

Далі буде..

Коментарі

Популярні публікації