Екологічна акція "Чисті Карпати - 2" (18.09.2011)

  Прибираючи в 2010 році полонину Бараня, що під горою Хом'як,  наш невеликий гурт добровольців не зміг повністю ліквідувати купи сміття, які оточили гору та прилеглі території. Заглиблення в землі - чи не найкраще місце, для смітника, туристам, які залишають після себе залишки цивілізації, важко навіть спалити чи прикопати залишки після себе, а я вже не говорю про те, щоб забрати своє сміття з собою. Відчуваючи ефект не довершеності за 2010 рік вирішуємо у вересні, продовжити хорошу справу, і дати життя новим поглядам та переконанням, об'єднавши небайдужих людей в еко-акцію Чисті Карпати, частина друга!

З погодою в 2011 році нам пощастило більше, сонячно і безвітряно. Окремо хотілось відмітити і кількість учасників, якщо в 2010 році нас було лише семеро то в в 2011 кількість волонтерів збільшилась аж до двадцяти! Приємно бачити, що до таких важливих питань екології заохочують не лише українці, а іноземці. Зокрема в акції Чисті Карпати-2 активну участь брав й волонтер з корпусу миру, американець Шон Вільямс. Отож за невеликий проміжок часу наша група успішно піднялася від автомобільної дороги Татарів-Буковель на полонину Бараня, й одразу взялися розподіляти обов'язки та приступила до праці. Ще попередньої акції нам не давала спокою велетенська купа сміття, яку виникало бажання ліквідувати якнайшвидше.

Волонтери акції Чисті Карпати- 2
Оглядаючи таку знайому нам місцевість, констатуємо що, місця, які були прибрані в 2010 році залишились на диво чистими. Ось результати попередньої акції:

Результати акції в 2010 році
А так було в цього разу, як бачите відсутність сміття, в звичних місцях, все ж заставляє подумати чи варто смітити тут знову.

Те саме місце в 2011

Робота закипіла! З азартом взялися до праці,  жителі різних куточків України, які приїхали на цей захід.

Сортуємо, зменшуємо в розмірі сміття
Безліч пляшок, бляшанок та іншого сміття, збиралося у великі мішки.


 Разом вирішили не закопувати сміття, а транспортувати все як і попереднього разу в Женець.

Підготовка до транспортування в Женець
За декілька годин спільної праці, ми звільнили полонину від сміття, яке накопичувалось тут роками.

Тепер залишалося найважче - транспортувати весь цей мотлох вниз.. Та це було справою честі, адже як приємно було дивитись на це місце, де недавно ще була купа сміття.


Хочеться подякувати всім, хто брав учатсть в екоакціях, любить і береже рідні Карпати! Дякую всім!

P.S. А як же сміття? Все гаразд! Місія виконана цілком і повністю! Сміття там, де воно повинно бути!

Коментарі

Популярні публікації